Háttéranyagok

Videók

Oktatási minimum

Az oktatási minimum aláírásával az ellenzéki pártok garantálják, hogy kormányra kerülésük esetén megvalósul Magyarországon a kormányzati ciklusokon átívelő, korszerű, gyermekközpontú, autonóm és megfelelően finanszírozott oktatási rendszer.  Az oktatási minimum innen tölthető le.

Választás van. Van Választás! – Civil Közoktatási Platform

Április hetedikéig az általános és középiskoláink, egyetemeink mostani elfogadhatatlan állapotát tükröző információkat, közoktatással és felsőoktatással kapcsolatos adatokat és összefüggéseket osztunk meg a nyilvánossággal, hogy azokat mérlegelve, valós tények alapján dönthessünk mi, állampolgárok kis és nagy gyermekeink, fiataljaink, saját országunk jövőjéről.

Kockás könyv

A Kockás könyv a Civil Közoktatási Platform elemzése a magyar közoktatás alapvető, jelentős beavatkozást igénylő problémáiról és azok lehetséges megoldásáról. A Kockás könyv innen tölthető le.

Az elmúlt 8 év az oktatásban – Szülői konzultáció 

Hogyan értékeljük az elmúlt nyolc év kormányzati teljesítményét az oktatásban? A szülők is hallatták a hangjunkat. A Szülői Hang Közösség felmérésének eredményei itt érhetők el.

Szülői konzultáció: csak kifáraszt, de nem nevel önállóságra az iskola! (Szülői Hang)
Se öröm, se motiváció: a szülők szerint tragikus, ami ma az oktatásban folyik (Mérce)
Lesújtó képet adnak a szülők a magyar oktatásról (HVG)
Szülői konzultáció: rossz az oktatás, de túl sokszor beletörődünk (Szülői Hang)
“Szörnyű, borzasztó, tragikus” – 10 ezer szülő mondta el a véleményét az oktatásról (Mérce)
Tiltakoznak a szülők: ne kényszerítsenek egyentankönyveket a gyerekekre! (Szülői Hang)
Újabb lesújtó bizonyítvány a magyar iskoláról a szülőktől (HVG)

A diákok 12 pontja

Mit kíván a magyar diákság? Képezze az oktatás alapját a 21. században szükséges készségek fejlesztése! Igazságos, demokratikus és modern oktatást minden diáknak! A diákok 12 pontja itt érhető el.

  Megosztás