Bizalmas adatkezelés: A szuloihang.hu oldalon a személyes adatok védelmét kiemelten fontosnak tartjuk. A személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Az email címeket csak az Szülői Hang Közösség témájához kötődő további kapcsolattartásra használjuk.

Leiratkozás: Amennyiben nem kíván további üzenetet kapni tőlünk, ezt bármikor jelezheti a Kapcsolat menüpont alatt, illetve az emailek alján található hivatkozásra kattintással. Szintén a Kapcsolat menüpont alatt jelezheti, amennyiben adatait töröltetni kívánja.

Kezelt személyes adatok adatkezelési célonként: 

 • Hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis.
  • Személyes adatok: Név, email cím, megye, település, pedagógus-e, hírlevélküldési preferenciák, kapcsolódó oktatási intézmények, dátum. Ezeket az adatokat mind bizalmasan kezeljük. Ez alól kivételt képez az oktatási intézményen belüli opcionális üzenetküldési lehetőség: aki az intézményen belüli kapcsolatfelvételt a regisztráció során engedélyezi, annak neve megjelenik az azonos oktatási intézményen belüli többi támogató számára. Email címe ebben az esetben sem kerül nyilvánosságra a honlapon. Részletesen lásd lentebb. A honlap regisztrációs funkcióján keresztül van lehetőség támogatóként regisztrálni és ezáltal a hírlevél adatbázisba bekerülni.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az érintett hozzájárulása.
  • Az adatok kezelésének időtartama: Az érintett kérésére történő törlésig.
 • Petíció, kiáltvány
  • Személyes adatok: Név, a név nyilvános-e, email cím, megye (opcionális). Az email címeket és a nem nyilvános neveket bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. A petícióhoz/kiáltványhoz csatlakozók neve (amennyiben nyilvános) és a megye nyilvánosan megjelenik a csatlakozók listájánál, így bárki számára látható.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az érintett hozzájárulása.
  • Az adatok kezelésének időtartama: Az érintett kérésére történő törlésig, vagy a petíció/kiáltvány törléséig, amennyiben a petíció/kiáltvány kezdeményezője törli a petíciót/kiáltványt.
 • Levélküldő kampány
  • Személyes adatok: Név, email cím, a levél szövege. Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, de a megadott címzettek természetesen megkapják a levelet.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az érintett hozzájárulása.
  • Az adatok kezelésének időtartama: Az adatkezelés céljának megvalósulásáig. Miután a levélküldő kampány lezárult, a személyes adatokat töröljük az adatbázisból.
 • Regisztráció nélküli kommentelési lehetőség a honlapon
  • Személyes adatok: Név, email cím, esetlegesen honlap, hozzászólások. Az email címet bizalmasan kezeljük.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az érintett hozzájárulása.
  • Az adatok kezelésének időtartama: Az érintett kérésére történő törlésig.
 • Szókimondó akció – részletes szabályzata itt olvasható

Mindezeken túl naplózásra kerülhet a felhasználó IP címe valamint a honlapon keresztül elküldött üzenetek a visszaélők beazonosítása céljából.

Az adattárolás helye: Az adatokat a www.abplusz.hu szolgáltató biztonságos szerverein tároljuk Budapesten.

Az adatok valódisága: A honlapon kitöltött űrlapokon csak valós adatok adhatók meg, különös tekintettel a megadott oktatási intézményre. A nem valós adatokkal visszaélők kizárásra kerülhetnek. A név megadásánál fantázianév megadása megengedett, ez azonban nem lehet mások számára szándékosan megtévesztő.

A szerzők felelőssége: A szuloihang.hu oldal célja az szülői témákkal, így pl. az oktatással kapcsolatos konstruktív párbeszéd elősegítése, ezt szolgálja többek között a honlapon található fórum, kommentelési vagy üzenetküldési lehetőségek is. Minden felhasználó saját maga felelős a honlapon keresztül közzétett véleményéért. A témájában nem odaillő, a törvényességet, jóizlést vagy másokat sértő megnyilvánulások külön figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhetnek, illetve ezek beküldőit kizárhatjuk. A honlapon megjelenő cikkek és bejegyzések a szerzők álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg a Szülői Hang Közösség véleményével.

Petíció/kiáltvány: Egyes esetekben a honlapon lehetőség van petíciót/kiáltványt nyilvánosan aláírni. A felhasználó felel a megadott adatok (név, email cím, megye) valódiságáért. Egy személy csak egyszer csatlakozhat egy petícióhoz/kiáltványhoz. A nem nyilvános adatokat (email cím és név ha a felhasználó nem engedélyezte a név nyilvánosságát) bizalmasan kezeljük, és harmadik félnek nem adjuk át.  Aki megjelölte, hogy szeretne értesülni a Szülői Hang oktatással kapcsolatos híreiről, akcióiról, annak email címe bekerül a hírlevél adatbázisba, és email értesítéseket kap a kampány eredményéről, további akcióinkról és híreinkről. Az értesítésekről bármikor le lehet iratkozni a levél végén található hivatkozás segítségével. Függetlenül attól, hogy valaki feliratkozott-e a hírlevélre, a petíció/kiáltvány témáját érintő hírekről email értesítést küldhetünk, erről szintén a levél végén levő link segítségével bármikor le lehet iratkozni. A csatlakozásról email visszaigazolást küldünk; ha nem kap email visszaigazolást, akkor elképzelhető, hogy nem jól adta meg email címét.

Térképes kiáltvány: Egyes esetekben a honlapon lehetőség van egy kiáltvány melletti támogatást a térképen elhelyezett jel (pl. zászló) kitűzésével kifejezni. Ez az akció teljesen anonim, a részvétellel kapcsolatban semmilyen személyes adatot nem tartunk nyilván. Az akcióban való részvétel után lehetőség van egy kapcsolattartási email címet megadni, ebben az esetben a továbbiakban hírlevelet küldünk legfontosabb híreinkről, akcióinkról, az email címet azonban nem kapcsoljuk össze az akció során megadott adatokkal. A térképes kiáltvány esetén az ország, megye, település kerül megadásra, ezeket az adatokat összesítve jelenítjük meg. Egy személy csak egyszer vehet részt az akcióban. Az általános informatikai gyakorlatnak megfelelően a résztvevők IP címe naplózásra kerülhet a visszaélések beazonosítása céljából. Azokban az esetekben, amikor egy IP címről ismételt beküldések érkeznek, a rendszer egyes esetekben ismételt megerősítéseket kérhet a felhasználótól, hogy az automatizált beküldéseket elkerüljük. Ilyenkor a megadott kapcsolattartási címen jelezheti nekünk, ha valódi részvételről és nem ismételt beküldésről van szó. A visszaélők a honlap használatából kizárásra kerülhetnek. Visszaélés gyanúja esetén az érintett adatok egy csoportja eltávolításra kerülhet.

Levélküldő kampány: Egyes esetekben a honlapon keresztül lehetőség van levelet küldeni döntéshozóknak, hogy így hívjuk fel a figyelmet egy fontos és aktuális problémára. A felhasználó felel a megadott adatok (név, email cím) valódiságáért. Az adatokat bizalmasan kezeljük, és harmadik félnek nem adjuk át. A név lehet rövidített- vagy fantázianéz, ez azonban nem lehet mások számára megtévesztő. Lehetőség van a levél szövegét változtatni azzal, hogy a feladó minden esetben vállalja, hogy egyetért a levél tartalmáva. A levélküldő felület kizárólag a meghirdetett kampány céljaival összhangban használható; az elküldött levél tartalma és stílusa nem lehet mások számára bántó vagy sértő. Honlapon keresztül elküldött levelek és a feladó adatai a szuloihang.hu szerveren tárolásra kerülhetnek az emailek megfelelő továbbítása, a visszaélések kiszűrése és a kampány használatának figyelemmel kísérése céljából. A levélküldő kampány befejeztével az elküldött leveleket és a feladók adatait töröljük a szerverről. Aki megjelölte, hogy szeretne kapcsolatban maradni a Szülői Hang Közösséggel, annak címe bekerül a hírlevél adatbázisba, és email értesítéseket kap a kampány eredményéről, további akcióinkról és híreinkről. Az értesítésekről bármikor le lehet iratkozni a levél végén található hivatkozás segítségével. Az elküldött levélről email visszaigazolást küldünk, ez azonban lehetséges, hogy csak órákkal a levélküldés után kerül kiküldésre. Egyes esetekben még a levél elküldése előtt kérünk megerősítést egy ellenőrző levél segítségével, hogy meggyőződjünk arról, hogy a feladóként megadott email cím helyes. Külön jelezzük, ha erre szükség van, ilyenkor kérjük kattintson az ellenőrző emailben található hivatkozásra.

Üzenetküldés oktatási intézményen belül a regisztrált támogatók között: A regisztrált támogatók számára, amennyiben megadnak legalább egy kapcsolódó oktatási intézményt, lehetőség van üzenetet küldeni az intézményen belül más regisztrált támogatóknak, feltéve ha azok a regisztráció során engedélyezték a kapcsolatfelvételt. Ennek célja a szülői közösségek támogatása: a hasonló célokért küzdő szülők könnyebben kapcsolatba léphessenek egymással, illetve az adott oktatási intézménnyel. A kapcsolatfelvétel a honlapon keresztül továbbított üzenetküldéssel kezdeményezhető. Ennek során az üzenet feladója úgy küldhet üzenetet, hogy a címzett nevét ismeri, de annak email címét nem. Az üzenet email-ben kerül továbbításra a címzettnek, aki erre válaszolhat, és a további levelezést közvetlenül emailben bonyolíthatják egymás között, a honlaptól függetlenül. Amennyiben a címzett válaszol egy ilyen üzenetre, azzal természetesen saját email címét is felfedi. Az üzenetküldési funkció bármilyen, a honlap céljaival nem összeegyeztethető használata azonnali kizárást von maga után; az ilyen visszaéléseket kérjük jelentsék a Kapcsolat menüponton keresztül. A visszaélések elkerülése végett az elküldhető üzenetek maximális száma korlátozott. Amennyiben a regisztráció során kérte, értesítést kaphat ha az azonos oktatási intézményen belüli újabb csatlakozó regisztrál, akivel fel lehet venni a kapcsolatot. Ezekről az értesítésekről szükség esetén bármikor leiratkozhat.

Szavazás: Az oldalon egyes esetekben van lehetőség szavazással véleményt nyilvánítani. A szavazás anonim: csak az összesített eredményeket tartjuk nyilván, az egyes személyek által megadott válaszokat nem. Egy felhasználó csak egyszer szavazhat. Egyes felméréseknél a felhasználó azonosítására a megadott email címet használjuk. Ennek megfelelően tároljuk, hogy mely email címmel szavaztak már, és a szavazás időpontját is regisztráljuk; ezeket az adatokat a szavazás lezárását követően töröljük. Csak az összesített eredményeket tartjuk nyilván, az egyes személyek által megadott válaszokat nem. A honlapon megadott email címre visszaigazolást is küldünk a szavazásról. Csak saját használatban levő email cím adható meg; amennyiben bebizonyosodik, hogy valaki más email címét adta meg, a visszaélőt kizárjuk az oldal használatából. Egyes esetekben részt lehet venni email cím megadása nélkül, de az email cím opcionálisan megadható a további kapcsolattartás céljából. A visszaélések vagy problémák bejelenthetők a Kapcsolat menüpont alatt.

Kérdőíves felmérés: Az oldalon egyes esetekben lehetőség van több kérdésből álló kérdőíves felmérésben való részvételre. A véleménnyilvánítás minden esetben anonim, a válaszokat semmilyen módon nem hozzuk kapcsolatba a válaszadó személyével. Az eredményekről összesítést készítünk, amit nyilvánosan megjelentetünk. A szöveges véleményeket egyes esetekben idézzük, azonban az idézetekből nem azonosítható a válaszadó kiléte. Szükség esetén a szöveges vélemények szerkesztve (pl. rövidítve) jelenhetnek meg. Egy felhasználó egy kérdőívet csak egyszer tölthet ki; ez alól kívételt képeznek azok az esetek, amikor egy szülőnek több gyermeke van, akikre más válaszok vonatkoznak: ebben az esetben a kérdőív az egyes gyerekekre vonatkoztatva újra kitölthető. Az email cím opcionálisan megadható a további kapcsolattartás céljából, ebben az esetben az email cím bekerül a hírlevél adatbázisba.

Cookie (süti) fájlok: Az idevonatkozó EU rendelkezésekkel összhangban tájékoztatjuk, hogy más weboldalakhoz hasonlóan cookie (süti) fájlokat használunk az oldal megfelelő működéséhez.

Az adatkezelő személye: Miklós György, email elérhetősége: info@szuloihang.hu

Kérdések: Az adatkezeléssel kapcsolatos további kérdéseit felteheti a Kapcsolat menüpont alatt.

Adatvédelmi jogorvoslati lehetőség: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, telefon: +36 (1) 391-1400, email: ugyfelszolgalat@naih.hu