[In English]

A Szülői Hang Közösség azért jött létre 2016-ban, hogy szülőként egymást segítve, összefogva, egymástól tanulva és egymást bátorítva még többet adhassunk gyermekeinknek – a jövő nemzedékeknek. Oktatási rendszerünk gyermekközpontú, szakmai alapokon nyugvó megújítására törekszünk, és aktív részvételünkkel képviseljük a szülői szempontokat a közoktatást érintő témákban.

Gondolkodó, tudatos szülők vagyunk: megértjük a körülöttünk zajló társadalmi folyamatokat, hogy lássuk, milyen veszélyek fenyegetik gyermekeink boldogulását. 

Segítő közösséget építünk: kérdéseinkkel, problémáinkkal bármikor fordulhatunk egymáshoz, tudásunkat, tapasztalatainkat megosztjuk egymással, hiszen együtt könnyebb.  

Kiállunk gyermekeink érdekében: hallatjuk a hangunkat, ha problémát tapasztalunk, hiszen így erősíthetjük a társadalmi támogatást a minőségi közoktatás és a gyermekek ügye mellett.   

Hisszük, hogy csak így együtt: szülők, pedagógusok, és minden más gyermekekkel foglalkozó szakember együttműködve léphetünk előre és így tehetünk a jobb közoktatásért és emberközpontú társadalomért. 

Közösségünk 2016 októbertől 2023 augusztusig informálisan működött, 2023 szeptembertől alapítványi formában folytatjuk tevékenységünket. 

Számodra is hasznos lehet: értesülj a szülők és a pedagógusok számára készült anyagainkról, akcióinkról! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.

Tevékenységünkről hírt adunk honlapunkon, hírlevelünkben, Facebook és Instragram odalunkon. Nyilvános Facebook oldalunkon saját híreink mellett kiállunk gyermekeink jövőjét, a magyar társadalmat érintő fontos közügyekben is. Honlapunkon folyamatosan bővítjük a Szülői tudásbázist, melyben a  közoktatással kapcsolatos, szülők számára hasznos tudnivalókat gyűjtjük.

Segítő, érdekvédő közösségünkhöz a Közösségi csoportban lehet csatlakozni. A plusz egy év óvoda témájában külön segítő csoportot tartunk fenn. A Szülői szókimondó online fórum teret ad a véleménynyilvánításra és személyes párbeszédre, vitára.

A szülői érdekek mellett nyilvánosan is kiállunk, médiamegjelenéseink itt találhatóak. A Szószóló a közoktatásért online felületén biztonságos, anonim módon lehetőséget biztosítunk, hogy a közoktatásban szerzett személyes tapasztalatokat és problémákat bárki közzétehesse. Petíciókkal is kiállunk a szülők és gyerekek érdekei mellett.

A Szülői Hang nincs egyedül, tagja vagyunk az 55 oktatással foglalkozó szervezetet felölelő CKP-nak (Civil Közoktatási Platformnak), ahol oktatási szakemberek  és az oktatásért elkötelezetten tenni akaró civilek segítik és erősítik egymást hosszú évek óta. A jobb magyar közoktatásért folytatott közös pedagógus-, diák- és szülői mozgalom tevékenységét a European Civic Forum (ECF) 2023-ban különdíjban részesítette. 2024 óta tagjai vagyunk az EPA-nak (European Parents’ Association – Európai Szülők Szövetsége) is. Segítjük a szülőket összekötni a szakemberekkel is, adatbázisunk itt található.

A Szülői Hang támogatóink nagylelkű adományaiból tud működni. Sok kicsi sokra megy: akár a kis összegű adományok segítségével is sokszor annyi embert tudunk elérni. Önkéntes munkában dolgozunk, de független, fenntartható működésünk költségeit csak rendszeres adományokból tudjuk fedezni. Adományozni itt lehet – köszönjük!

Alapítók: Fodor Katalin, Miklós György
Közösség: Szülői Hang csoport
Hírlevél feliratkozás
Facebook oldal
Kötelező beiskolázás csoport
Instagram
Kérdések, javaslatok: Kapcsolat menüpont
Email címünk: info@szuloihang.hu
Szervezeti tagság: A Szülői Hang Közösség a Civil Közoktatási Platform, az EPA (European Parents’ Association – Európai Szülők Szövetsége) és a Kerekasztal az iskolai biztonságáért tagja.

 

A Szülői Hang 2016 októberében alakult, és 2023 augusztusáig informális közösségként működött. 2023 szeptemberétől alapítványi formában működünk tovább. Alapítványi adatok:

Az alapítvány neve: Szülői Hang Alapítvány
Az alapítvány rövidített neve:Szülői Hang
Bejegyzés dátuma: 2023. augusztus 30.
Nyilvántartási szám: 13-01-0004396
Nyilvántartó bíróság: Budapest Környéki Törvényszék
Adószám:19366023-1-13
Bankszámlaszám: 16200137-18559468 (Magnet Bank)
IBAN: HU21 1620 0137 1855 9468 0000 0000 (SWIFT kód: HBWEHUHB)
Kurátor:Miklós György
Székhely: 2097 Pilisborosjenő Apor Vilmos u. 10.
Dokumentumok: Bejegyző bírósági végzés, Alapító okirat
Éves beszámoló: 2023

 

A Szülői Hang segítő közösséget épít és kiáll gyermekeink érdekeiért. Csapatunk azon dolgozik, hogy szülőként megértsük a közoktatás rendszerszintű problémáit és azok társadalmi hátterét, lássuk, hogy van jobb alternatíva és kihangosítsuk a szülői véleményeket. A Szülői Hang a CKP (Civil Közoktatási Platform) és az EPA (European Parents’ Association - Európai Szülők Szövetsége) tagja.
Hasonlóan más érdekvédelmi szervezetekhez, a mi működésünkhöz is szükségesek erőforrások, amihez nagy szükségünk van az önkéntes felajánlásokra: csak így tudunk függetlenek maradni és tovább tevékenykedni gyermekeink érdekében. Tegyél Te is közös ügyünk érdekében! Sok kicsi sokra megy: ha egyetértesz céljainkkal, kérjük, támogasd munkánkat akár kisebb összegű rendszeres vagy alkalmankénti adománnyal!
Támogatom a Szülői Hangot!
Maradjunk kapcsolatban! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.

Alapítványunk támogatható többletköltségek nélkül is a MagNet Bank segítő bankkártya programján keresztül.

  Megosztás

Szülői Hang