Az akció célja a véleménnyilvánítás a térképen elhelyezett jel kitűzésével és opcionálisan szöveges vélemény megadásával. Az akció anonim.

A térképes kiáltvány esetén az ország, megye, település (vagy járásközpont) kerül megadásra, ezeket az adatokat összesítve jelenítjük meg. Egyes esetekben opcionálisan megadhatóak egyéb adatok: a résztvevő szülő-e, pedagógus-e, diák-e, gyermekvédelmi szakember-e, ezek is összesítve jelennek meg. Ezen kívül egyes esetekben opcionálisan megadható szöveges vélemény is. A szöveges vélemény megjelenhet a térképen is, illetve a honlapon.

A szöveges véleményben nem szerepelhet olyan információ, amivel a beküldő vagy más személyek, intézmények beazonosíthatóak. Nem szerepelhet a szöveges véleményben mások számára bántó, kirekesztő tartalom, és nem elfogadhatóak az oktatás szereplőire (szülők, pedagógusok) vonatkozó általánosító becsmérlő vélemények. A szöveges véleményeket a honlap üzemeltetői moderálhatják, és csak a megfelelő, az adott kérdésre válaszoló vélemények jelennek meg, amelyek összhangban vannak a kiáltvány céljával és szellemiségével. A moderátornak lehetősége van a szöveges véleményt rövidíteni, annak szövegét a fő üzenet megváltoztatása nélkül szerkeszteni, az esetleges nyelvtani és fogalmazási hibákat kijavítani, a személyek vagy az intézmények beazonosítására alkalmas szövegrészeket kivenni.

A moderálást igyekszünk minél hamarabb elvégezni, de ennek fix határideje nincs. A moderátor döntése ellen fellebbezésnek nincs helye. A megjelenített vélemények a beküldő véleményét tükrözik és nem feltétlenül egyeznek meg a Szülői Hang Közösség álláspontjával.

Az általános informatikai gyakorlatnak megfelelően a résztvevők IP címe naplózásra kerülhet a visszaélések beazonosítása céljából. Azokban az esetekben, amikor egy IP címről ismételt beküldések érkeznek, a rendszer egyes esetekben ismételt megerősítéseket kérhet a felhasználótól, hogy az automatizált beküldéseket elkerüljük. Ilyenkor a megadott kapcsolattartási címen jelezheti nekünk, ha valódi részvételről és nem ismételt beküldésről van szó. A visszaélők a honlap használatából kizárásra kerülhetnek. Visszaélés gyanúja esetén az érintett adatok egy csoportja eltávolításra kerülhet. Súlyos, szándékos visszaélés gyanúja esetén a honlap üzemeltetői feljelentést tehetnek.

Az akcióban való részvétel után lehetőség van egy email címet megadni hírlevél feliratkozás céljából, ebben az esetben a továbbiakban hírlevelet küldünk legfontosabb híreinkről, akcióinkról, az email címet azonban nem kapcsoljuk össze az akció során megadott adatokkal. A hírlevélről bármelyik email végén található hivatkozásra kattintással leiratkozhat, vagy ha erről töröltetni szeretné címét, jelezheti ezt az info@szuloihang.hu címen.

  • Tárolt személyes adat: email cím.
  • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
  • Az adatok kezelésének időtartama: az érintett kérésére történő törlésig.

Egyes esetekben az akcióban való részvétel utánlehetőség van további együttműködésre jelentkezni az email cím megadásával. Ilyen további együttműködés lehet például az, hogy valaki részletesebben is elmondja tapasztalatait, akár a sajtó munkatársainak is, vagy a véleményét saját arcával, vagy akár névvel is vállalja. Amennyiben a résztvevő megadja az email címét további együttműködés céljából, az akció szervezői további egyeztetés céljából emailen felvehetik a kapcsolatot a résztvevővel a megadott címen. Ebben az esetben az akció szervezői az email címmel a beküldött véleményt és egyéb adatokat is megkapják, de azt bizalmasan kezelik, és csak a résztvevővel való egyeztetést követően, közös megbeszélés szerint hozhatják nyilvánosságra a beküldő személyes adatait.

  • Tárolt személyes adat: email cím.
  • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
  • Az adatok kezelésének időtartama: az érintett kérésére történő törlésig.

Az akcióban szöveges vélemény beküldése nélkül csak egyszer szabad részt venni, és egy szöveges véleményt érdemben csak egyszer szabad beküldeni, amennyiben azonban valakinek újabb érdemi szöveges véleménye van, akkor azt be szabad küldeni.

Az akcióban való részvétellel a résztvevők elfogadják a honlap általános szabályzatát és adatvédelmi szabályait is. Erről további információt itt olvashatnak.