Az akció célja a kiáltvány melletti támogatás kifejezése és véleménnyilvánítás a térképen elhelyezett jel kitűzésével és opcionálisan szöveges vélemény megadásával. Ez az akció teljesen anonim.

Egy személy csak egyszer vehet részt az akcióban.

A térképes kiáltvány esetén az ország, megye, település (vagy járásközpont) kerül megadásra, ezeket az adatokat összesítve jelenítjük meg. Egyes esetekben opcionálisan megadhatóak egyéb adatok: a résztvevő szülő-e, pedagógus-e, diák-e, gyermekvédelmi szakember-e, ezek is összesítve jelennek meg. Ezen kívül egyes esetekben opcionálisan megadható szöveges vélemény is. A szöveges vélemény megjelenhet a térképen is, illetve a honlapon. A szöveges véleményben nem szerepelhet olyan információ, amivel a beküldő vagy más személyek, intézmények beazonosíthatóak. Nem szerepelhet a szöveges véleményben mások számára bántó, kirekesztő tartalom, és nem elfogadhatóak az oktatás szereplőire (szülők, pedagógusok) vonatkozó általánosító becsmérlő vélemények. A szöveges véleményeket a honlap üzemeltetői moderálhatják, és csak a megfelelő, az adott kérdésre válaszoló vélemények jelennek meg, amelyek összhangban vannak a kiáltvány céljával és szellemiségével. A moderátornak lehetősége van a szöveges véleményt rövidíteni, annak szövegét a fő üzenet megváltoztatása nélkül szerkeszteni, az esetleges nyelvtani és fogalmazási hiábkat kijavítani. A moderálást igyekszünk minél hamarabb elvégezni, de ennek fix határideje nincsen. A moderátor döntése ellen fellebbezésnek nincs helye. A megjelenített vélemények a beküldő véleményét tükrözik és nem feltétlenül egyeznek meg a Szülői Hang Közösség álláspontjával.

Az általános informatikai gyakorlatnak megfelelően a résztvevők IP címe naplózásra kerülhet a visszaélések beazonosítása céljából. Azokban az esetekben, amikor egy IP címről ismételt beküldések érkeznek, a rendszer egyes esetekben ismételt megerősítéseket kérhet a felhasználótól, hogy az automatizált beküldéseket elkerüljük. Ilyenkor a megadott kapcsolattartási címen jelezheti nekünk, ha valódi részvételről és nem ismételt beküldésről van szó. A visszaélők a honlap használatából kizárásra kerülhetnek. Visszaélés gyanúja esetén az érintett adatok egy csoportja eltávolításra kerülhet. Súlyos, szándékos visszaélés gyanúja esetén a honlap üzemeltetői feljelentést tehetnek.

Az akcióban való részvétel után lehetőség van egy kapcsolattartási email címet megadni, ebben az esetben a továbbiakban hírlevelet küldünk legfontosabb híreinkről, akcióinkról, az email címet azonban nem kapcsoljuk össze az akció során megadott adatokkal. A hírlevélről bármelyik email végén található hivatkozásra kattintással leiratkozhat, vagy ha erről töröltetni szeretné címét, jelezheti ezt az info@szuloihang.hu címen.

  • Tárolt személyes adat: email cím.
  • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
  • Az adatok kezelésének időtartama: az érintett kérésére történő törlésig.

Az akcióban való részvétellel a résztvevők elfogadják a honlap általános szabályzatát és adatvédelmi szabályait is. Erről további információt itt olvashatnak.