A választásokon ítéletet mondunk a jelenlegi kormány által az elmúlt nyolc évben a társadalomra erőltetett oktatáspolitikáról is, amely a gyermekek egész életére kihat, és meghatározza közös jövőnket. Ennek az oktatáspolitikának a romboló hatásai mindannyiunk számára jól látszanak. Ezt bizonyítják a Független Diákparlament javaslatcsomagjai és a diákok 12 pontja, a Tanítanék Mozgalom két éve tartó küzdelme, és erről tanúskodik a több mint 10000 szülő által kitöltött szülői konzultáció is.

A Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom, a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat nem ért egyet a kormány szerint „vitathatatlan” irányvonallal. Úgy gondoljuk, április 8-án, az országgyűlési választásokon lesz lehetőségünk véleményt nyilvánítani. Hisz tudjuk, látjuk: van alternatíva! Létrejött a Tanítanék Mozgalom és az Oktatói Hálózat által kezdeményezett Oktatási Minimum, amit az ellenzéki pártok együtt dolgoztak ki, s amely új, jobb irányba fordíthatja az oktatás ügyét.

 

Szeretnénk megmutatni, hogy sokan úgy gondoljuk: április 8-án a gyermekek sorsáról is döntünk. Ezért mi, szülők, tanárok és diákok, közös online akciót indítottunk, melyben arra kérjük az oktatás jövőjéért aggódókat, hogy tűzzenek ki a térképre egy zászlót. Zászlóink kifejezik a pozitív változtatás iránti eltökéltségünket. Kattintson és csatlakozzon a több ezer szülőhöz, tanárhoz és diákhoz Ön is!

snapshot3s

 


 

  Megosztás