#érettenaziskolába, #együttagyerekeinkért, #tégedisérint

Míg korábban a gyermeket ismerő óvoda felelősségébe tartozott az iskolaérettség megítélése, az új törvénnyel ez átkerül egy központi hivatalhoz, melyhez a szülőnek kell írásbeli kérvényt benyújtania január 31-ig, a hivatal a gyermek ismerete nélkül dönt és egyes esetekben vesz igénybe szakértői szakvéleményt.

Tegyünk meg mindent azért, hogy gyermekeink csak éretten kerüljenek iskolába! Használjunk ki ehhez minden törvényes lehetőséget! Az idő előtt iskolapadba erőltetett gyermekeket sorozatos kudarcok érik, ezek alacsony önbecsüléshez vezetnek, ami pedig tönkreteszi az iskolás éveket és nagyban rontja a gyermek életesélyeit is.

Az érintett szülők csatlakozhatnak közösségi csoportunkhoz, ahol a legfrissebb információk átadásával segítjük egymást abban, hogy törvényi korlátozások ellenére gyermekeinknek ne kelljen éretlenül iskolába kerülnie. A témában elérhető információkat itt gyűjtöttük össze.

Nézze meg rövid videóinkat, melyben szakértők mondják el véleményüket a szülők jogait csorbító törvénymódosításról. Szeretnénk, ha minden érintett értesülne a változásokról és azok várható káros hatásairól. Kérjük, segítsen eljuttatni az üzeneteket minél több szülőhöz. Álljunk ki gyermekeink érdekében minél többen!

Érintett szülők: „Egységesítésről beszélnek ahelyett, hogy a gyermekek érdekeit néznék.”

  A videó megosztása

Bakonyi Anna pedagógiai szakértő: „Nem lehet előre életkor szerint eldönteni és belőni, hogy mikor lesz a gyerek iskolaérett.”

  A videó megosztása

Verba Magdolna óvodapedagógus: „Ne hagyjuk, hogy ezt a jogot elvegyék tőlünk!”

  A videó megosztása

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke: „A kormány a megnövekedett tanulói létszámhoz honnan fogja előteremteni a szükséges pedagóguslétszámot?”

  A videó megosztása

Kóber György, óvodapedagógus: „Elveszik a gyerekek jogát ahhoz, hogy olyan közegben maradhassanak, ami számukra megfelelő.”

  A videó megosztása

Gyarmathy Éva, pszichológus: „Azt mondani, hogy ha valaki most hat éves akkor iskolázzuk be, ez a XXI. században teljesen értelmetlen.”

  A videó megosztása

A Szülői Hang Közösséget az oktatási kérdések iránt érdeklődő önkéntes szülők hozták létre. Oktatási rendszerünk gyermekközpontú, szakmai alapokon nyugvó megújítására törekszünk, és aktív részvételünkkel képviseljük a szülői szempontokat a közoktatást érintő témákban. Ha szeretne értesülni híreinkről, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

  Megosztás