Kedves Pedagógusok!

Köszönjük!

Köszönjük, hogy megtörték a csendet, és nemcsak a saját érdekükben, hanem gyerekeink és az ország jövőjéért is felelősen kiállnak!

Köszönjük, hogy a megfélemlítések és a mindennapi megélhetési problémák ellenére is kitartanak és bátran hallatják a hangjukat, még akkor is, ha a döntéshozók süketnek tettetik magukat!

Köszönjük, hogy példát mutatnak a magyar társadalomnak szolidaritásból!

Köszönjük, hogy a gyerekek mellett állnak, és a méltatlan és nemtelen támadások ellenére bátran vállalnak akár személyes kockázatot, egzisztenciális fenyegetettséget is a célért!

Köszönjük, hogy a hallgatás és beletörődés helyett összefogásra és demokráciára tanítanak!

Köszönjük, hogy példaképpé válnak a gyerekeink és a szülők számára!

Valamennyiünkben vannak kétségek, és mindannyian feltesszük a kérdést: vajon megérte, megéri-e? Nyerhetünk-e a sokszoros túlerő és megfélemlítés, a kormányzati propaganda, elhallgatás, elhallgattatás, a társadalmi közöny örökségével szemben?

Bár a célkitűzésekről a hatalom tárgyalni sem hajlandó, mi már most gazdagabbak lettünk: vannak közös céljaink, felelősek vagyunk egymásért, keressük az utakat egymáshoz, és a helyi és országos közösségeink is egyre erősebbek. Felemelt fejjel nézhetünk a tükörbe és egymás szemébe, egyre többen ismerjük fel az jelenlegi oktatási rendszer káros és gyermekellenes voltát, és egyre több társat találunk abban a közös küzdelemben, amit a változásért vívunk. Ha együtt tovább erősítjük a bizalom kötelékeit, ha őszintén kimondjuk a valóságot, ha odafigyelünk és számíthatunk egymásra, akkor jó irányban haladunk!

Köszönjük, hogy világnézettől és ideológiától függetlenül megmutatják: az oktatás nemzeti közös ügyünk! Köszönjük, hogy van mit folytatnunk, hogy életben tartják a reményt!

Szülői Hang Közösség
Szülői Összefogás Közösség
Magyar Anyák
Szülők a Tanárokért Közösség

  Megosztás

Szülői Hang