A nem állami tankönyvek iskolai rendelhetőségének megszüntetése és egyentankönyvekre cserélése jelentős visszalépés az oktatásban, mely ellen videóüzenetekkel is tiltakozunk. Kattintson és nézze meg rövid videóinkat, melyben szülők, tanárok és szakértők mondják el véleményüket. Szeretnénk, ha minden tanár és szülő értesülne a fontos változásokról. Hallassuk a hangunkat együtt, csatlakozzon tiltakozásunkhoz. Ne feledjük: helyi szinten szülői és tanári összefogással továbbra is vásárolhatunk tankönyvet szabadon.

Szülői Hang Közösség: „Az egyentankönyvekkel egyengyerekeket szeretnének nevelni. Ne maradjunk tétlen, amikor a gyermekeinkért kell kiállnunk! Fogjunk össze, és vásároljunk tankönyvet szabadon!”

  A videó megosztása

Szülői Hang Közösség: „Az egyentankönyvekkel a kormány egyengyerekeket nevelne. Mi inkább jó és egyénre szabott oktatást szeretnénk a gyermekeinknek!” 

  A videó megosztása

Vekerdy Tamás, pszichológus: Ez a hozzáállás azt mondja, hogy egy dolog van, semmi más. Ebben semmiféle szellemi dolog nem tud létezni. Az igazság ezeroldalú, ezer felől kell megközelíteni.

  A videó megosztása

Gömbös Patrik, tanuló: Biztassuk tanárainkat és szüleinket, vegyék a fáradtságot, hogy meghatározzák, melyik a legjobb tankönyv az adott témához, minimális extra ráfordítással megvegyék azt, és a tanulás és az oktatás ismét hatékony legyen!

  A videó megosztása

Kis Mónika, tanuló: Mi diákok sem vagyunk egyformák, mások a képességeink. Butaság volna az ország összes diákját egyféle módon tanítani.

  A videó megosztása

Horgas Péter: Egy szabad országnak szüksége van szabad oktatásra. Ez az alapja. A szabad oktatáshoz viszont alapvető, hogy a tanárok szabadon választhassák meg a taneszközöket, tankönyveket.

  A videó megosztása

Gyarmathy Éva, pszichológus: Egyszerűen meg kell beszélni: megvesszük, most ez lesz a tankönyvünk.

  A videó megosztása

Repárszky Ildikó, tanár: Tegyük meg mint szülők, szülői közösség, hogy segítünk a diákoknak és a tanároknak abban, hogy magunk megrendeljük azokat a könyveket, amelyeket még lehet.

  A videó megosztása

Szűcs Tamás, tanár, PDSZ elnök: Meg kell keresni azokat a megoldásokat, amellyel a gyerekek jól járnak.

  A videó megosztása

Miklósi László, tanár: Ha azt szeretné, hogy érthető legyen a tankönyv, használhassanak digitális anyagokat, legyenek jó ábrák, diagramok, források, kérdezze meg tanárát!

  A videó megosztása

Rácz Bence, tanárjelölt: Ha nem bízunk tanárainkban, miért kellene bíznunk a következő generáció sikereiben?

  A videó megosztása

Szűcs Tamás, tanár, PDSZ elnök: A sokszínűség nem káosz, az uniformizmus nem egyenlő a renddel!

  A videó megosztása

Vinczellér Katalin, tanár: Tanárként hogyan teljesíthető az elvárt taneszköz választás, ha egyentankönyvek lesznek?

  A videó megosztása

Mérő László, pszichológus: „Nem jó, hogyha egyengyerekeket gyárt az iskola, de legalább annyira baj az is, hogyha egyentanárokat gyárt az oktatási rendszer.”

  A videó megosztása

Fenyő D. György, tanár: „Az egyentankönyv megszünteti a pedagógusokat mint autonóm értelmiségi embereket létezni.”

  A videó megosztása

Gyarmathy Éva, pszichológus: „Nincsen tökéletes tankönyv, a legnagyobb szakértő sem tudja létrehozni, még központi akaratra sem.”

  A videó megosztása

Repárszky Ildikó, tanár: „Minden egyes csoportnak tudnék, vagy valaha tudtam választani tankönyvet. Azonban évek óta azt tapasztaljuk, hogy egyre csökken a kínálat.”

  A videó megosztása

Miklósi László, tanár: „Nincs két egyforma gyerek! Miért gondolja bárki, hogy ugyanaz a tankönyv mindenkinek jó lesz?” 

  A videó megosztása

  Az oldal megosztása