Számodra is hasznos lehet: értesülj a szülők és a pedagógusok számára készült anyagainkról, akcióinkról! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.

Melyik szülő ne szeretné a legjobbat a gyermekének? Ki ne szeretné, hogy gyermeke olyan iskolába járjon, ahol jól érzi magát, ahol megkapja a lehetőséget arra, hogy képességeit kibontakoztassa, ahol törődnek vele, ahol barátokra, közösségre talál, és ami segíti abban, hogy boldog, sikeres, elégedett ember legyen? Melyik szülő ne tartaná természetesnek, hogyha gyermekének orvosi kezelésre van szüksége, akkor megkapjon minden segítséget, ami elképzelhető? Ki ne tenne ezért meg mindent, ami erejéből, idejéből, pénzéből telik? Mégis, sokszor érezzük, hogy  egyéni cselekvéseinkkel nem tudunk úrrá lenni a rendszerből fakadó problémákon.

Hányszor morgolódunk magunkban, vagy morgolódunk egymás közt szülőtársainkkal azon, hogy valami nem stimmel? Hányszor bosszankodunk a nem gyerekbarát, rossz hatékonysággal működő oktatási rendszeren?  Hányszor keseredünk el azon, hogy gyermekünk fáradt, túlterhelt? Hányszor érezzük magunkat tehetetlennek, hányszor törődünk bele olyasmibe, amiről azt gondoljuk, hogy káros? Hányszor vannak jó ötleteink, csak éppen nincsenek társaink, akikkel ezeket megvalósíthatnánk? Hányszor nézünk egymásra döbbenten a gyermekvédelmi rendszer botrányos működése hallatán anélkül, hogy tudnánk mit tehetünk?

A Szülői Hang Közösség azért jött létre, hogy mi, szülők egymást segítve, összefogva, egymástól tanulva és egymást bátorítva, még többet adhassunk gyermekeinknek – a jövő nemzedékeknek. Szeretnénk, ha jobban figyelnénk egymásra, közösen keresnénk megoldásokat a gyermekeinkkel kapcsolatos problémákra. Próbáljuk jobban megérteni tanárainkat is, amikor segítségért kiáltanak – hiszen gyermekeink érdekében teszik. Hisszük, hogy csak így együtt: szülők, tanárok, és minden más gyermekekkel foglalkozó szakember együttműködve léphetünk előre.

Újra és újra felszínre kerülnek a magyar oktatási, gyermekvédelmi és egészségügyi rendszerek problémái és sokasodó társadalmi feszültségek, s mi is szeretnénk kivenni a részünket a megoldások keresésében. Fontosnak tartjuk, hogy hallassuk a hangunkat, képviseljük saját és gyermekeink érdekét azzal, hogy beszélünk a problémákról egyénileg és közösségben is – ezért hoztuk létre ezt az önkéntesen működő szülői közösséget. Segítsük elő tevékenyen egy új, jobb rendszer létrejöttét, hogy amikor majd gyermekeink felnőnek, elmondhassuk: megtettük értük, ami rajtunk múlott.

A Szülői Hang segítő közösséget épít és kiáll gyermekeink érdekeiért. Csapatunk azon dolgozik, hogy szülőként megértsük a közoktatás rendszerszintű problémáit és azok társadalmi hátterét, lássuk, hogy van jobb alternatíva és kihangosítsuk a szülői véleményeket. A Szülői Hang a CKP (Civil Közoktatási Platform) és az EPA (European Parents’ Association - Európai Szülők Szövetsége) tagja.
Hasonlóan más érdekvédelmi szervezetekhez, a mi működésünkhöz is szükségesek erőforrások, amihez nagy szükségünk van az önkéntes felajánlásokra: csak így tudunk függetlenek maradni és tovább tevékenykedni gyermekeink érdekében. Tegyél Te is közös ügyünk érdekében! Sok kicsi sokra megy: ha egyetértesz céljainkkal, kérjük, támogasd munkánkat akár kisebb összegű rendszeres vagy alkalmankénti adománnyal!
Támogatom a Szülői Hangot!
Maradjunk kapcsolatban! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.

  Megosztás

Szülői Hang