Nem vagy egyedül! Napról napra egyre többen állunk ki szülőként, pedagógusként, diákként, hogy pozitív változást érjünk el a közoktatásban. A pedagógusbérek méltó rendezése csak egy a követelések közül; az egész oktatási rendszerre kiterjedő mélyreható változásra van szükség, ez azonban nem megy egyik napról a másikra. Csak összefogással és kitartással érhetünk el eredményt, ehhez pedig szervezettségre van szükségünk.

Találd meg társaidat, és csatlakozz valamelyik szülői, pedagógus vagy diák csoporthoz, szervezethez, kövesd és aktívan támogasd a munkáját! Vegyél részt a helyi összefogásban, találd meg a saját iskolád, óvodád pedagógus, szülői és diák közösségében azokat, aki szintén tenni szeretnének a közoktatás jobbításáért, és fogjatok össze! Szükség van a közös kiállásra, tiltakozásra, de a napi működésben is mindenhol fontos az összefogás – közösen minden iskolában, óvodában találhatunk olyan célokat, tevékenységeket, amivel az egyre nehezebb helyzetben segítő kezet tudunk nyújtani egymásnak. A segítő, konstruktív együttműködésekhez mások is szívesen csatlakoznak, és minél többen megértik a fontosságát annak, hogy a gyerekek érdekében változásra van szükség, annál nagyobb esélyünk van az előrelépésre.

A Szülői Hang Közösségben várjuk mindazok, aki felelősséget éreznek országunk sorsáért, és aki gyermekeink számára minőségi közoktatást és emberközpontú társadalmat szeret látni. Itt csatlakozhatsz hozzánk:

Más szervezetek:

Fontos, hogy saját iskolánkban, óvodánkban is alakítsunk élő közösséget a szülők és pedagógusok részvételével. Segíthet, ha informális csoportot szervezünk, akár online, akár személyes találkozással. Nemcsak a demonstrációkban, közös kiállásokban segíthetünk egymásnak, de a mindennapi feladatok, problémák megoldásában is. Szülői tudásbázisunkban találhatsz tippeket arra, hogy az iskola, óvoda hogyan tud szorosabb kapcsolatokat kialakítani a szülőkkel. A Szülői Hang privát csoportjában segítünk egymásnak, átadhatjuk tapasztalatainkat a helyi közösségek működésével kapcsolatban.

Fontos hallatni a hangunkat, de emellett az is fontos, hogy megértő odafigyeléssel forduljunk azokhoz, akik még nem látják, hogy miért küzdünk. A végletesen megosztott társadalmunkban csak akkor tudunk előrelépni, ha megértjük a másik fél problémáit, gondolkodásmódját, és olyan módon próbálunk konstruktív beszélgetést kezdeményezni, ha az általunk használt nyelvet, kifejezésmódot a másik fél is megérti. Fontosak a személyes beszélgetések is, mert sokan vannak országunkban, akikhez csak a személyes odafigyelésen keresztül tudunk eljutni.

Tankerületi csoportok, ahova csatlakozva értesülhetünk a demonstrációkról eseményekről és részt vehetünk a szervezésben: Balatonfüred, Belső-Pest, Debrecen, Dél-Buda, Dél-Pest, Dunakeszi, Dunaújváros, Eger, Érd, Észak-Budapest, Észak-Pest, Hatvan, Kecskemét, Kiskőrös, Közép-Buda, Külső és Kelet-Pest, Külső-Pest, Monor, Sopron, Szigetszentmiklós, Vác, Zugló

Fogjunk össze, legyünk szolidárisak és hallassuk a hangunkat! Közösen többet érhetünk el!

A Szülői Hang Közösséget az oktatási kérdések iránt érdeklődő önkéntes szülők hozták létre. Oktatási rendszerünk gyermekközpontú, szakmai alapokon nyugvó megújítására törekszünk, és aktív részvételünkkel képviseljük a szülői szempontokat a közoktatást érintő témákban. Ha szeretne értesülni híreinkről, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre vagy csatlakozzon csoportunkhoz.

  Megosztás

Szülői Hang