A Szülői Hang Közösség teljes mértékben egyetért a budaörsi köznevelési intézmények dolgozói által megfogalmazott levélben foglaltakkal.

Támogatjuk azt a követelést, hogy az állam rendezze a pedagógusok és a nevelést segítő dolgozók bérét, hogy a gyermekeink neveléséért felelős emberek megkapják a munkájuk jelentőségéhez méltó anyagi megbecsülést.

Csatlakozunk a levélben foglalt azon követeléshez is, hogy az állam a lehető legrövidebb időn belül kezdjen érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről.

Az utóbbi napokban-hetekben a tankönyvrendelés és a tanárok véleménynyilvánításának kapcsán több esetben is megtörtént, hogy a minisztérium és a tankerületek burkolt vagy nyílt fenyegetést fogalmaztak meg azokkal a tanárokkal szemben, akik kiálltak a pedagógusi szabadság, például a szabad tankönyvválasztás mellett.

A Szülői Hang Közösség tisztelettel tekint a budaörsi oktatási dolgozókra bátor kiállásukért.

A megfélemlítés ellen egyetlen módon lehet fellépni: úgy, hogy kinyilvánítjuk, hogy nem hunyászkodunk meg, nem hajlunk meg a politikai nyomás előtt, hanem összefogva, közösen mondunk nemet a hatalom minden diktatórikus megnyilvánulására.

Ezért azt kérjük minden magyar iskola pedagógusát és technikai dolgozóit, hogy álljanak ki magukért és a gyermekeinkért, a nemzet demokratikus jövője érdekében mutassanak példát polgári önbecsülésből és felelősségvállalásból, és – aláírásukkal is megerősítve – csatlakozzanak a budaörsiek felhívásához.

Egyúttal arra kérünk minden szülőt, hogy erkölcsileg és a felhívásunk megosztásával is támogassák az oktatómunka megbecsüléséért, a tanítás és a tanári véleménynyilvánítás szabadságáért, végső soron a gyermekeink és mindannyiunk jövőjéért kiálló pedagógust és nevelést segítő dolgozót.

A budaörsi levél és a csatlakozással kapcsolatos információ itt olvasható.

  Megosztás