Január 9-én a Történelemtanárok Egylete felhívást tett közzé, amelyben kiállt a szabad tankönyvválasztás mellett.
A következő napon tartott sajtótájékoztatóján Németh Szilárd kormánybiztos – a TTE-t és a Tanítanék Mozgalmat külön megemlítve – nemzetellenes tevékenységet folytató civil szervezetekről beszélt, amelyeket „el kell takarítani”.

A kormány ezzel nyíltan megfenyegette azokat a szakmai szervezeteket, amelyek szóvá merik tenni az iskolákban felmerülő problémákat, és kritikát mernek megfogalmazni a kormány oktatáspolitikai intézkedéseivel szemben.
Ha az oktatással foglalkozó civil szervezeteket megfélemlítik és „eltakarítják”, akkor már senki nem lesz, aki szakmailag hitelesen tudja majd képviselni a tanulók és a tanárok érdekeit.

A TTE felhívásának aláírása ezért ma már sokkal többet jelent, mint hogy valaki kiáll az oktatás szabadsága mellett. A jogainkat, a véleményünket kifejező civil szervezetek léte, jövője is múlik rajta. Ezért kérünk mindenkit, akinek fontos az oktatás és az ország jövője: szülőket, nagyszülőket, tanárokat, tanulókat és minden magyar állampolgárt, hogy a legalapvetőbb polgári jogaink védelme érdekében csatlakozzanak a felhíváshoz, és ezt aláírásukkal is jelezzék.

A Történelemtanárok Egyletének felhívása itt érhető el.

Szülői Hang

  Megosztás