Honlap Hírlevél feliratkozás
 
 
Plusz egy év óvoda: közeledik a határidő

Kedves Olvasó!

Közeleg a határidő: a hatéves gyerekek szüleinek január 18-ig kell benyújtani a plusz egy év óvodára vonatkozó kérelmet az Oktatási Hivatalhoz, előtte pedig érdemes minél több támogató dokumentumot beszerezni lehetőleg még idén. Együtt könnyebb: a kellemetlen, stresszes folyamatban minden érintett szülőnek segít, ha csatlakozik a külön ebben a témában működő csoportunkhoz:

Csatlakozom a Kötelező beiskolázás szülői csoporthoz

Kérjük, hogy segíts eljuttatni az információt minden érintett szülőhöz! A jelenlegi kormányzat egy adminisztratív eljárással 2020 óta megnehezítette a plusz egy év óvoda igénylését: január 18-ig kell beadni a kérelmet az Oktatási Hivatalba. Bár a kérelmek többségét elfogadják, mégis sok gyerek lemarad a lehetőségről elsősorban azért, mert a megfelelő információk és támogatás hiányában a szülőkben nem tudatosul a túl korai határidőig, hogy kérvényezni kellene. Ha pedig a gyerek éretlenül kezdi az iskolát, akkor sorozatos kudarcélmények érik, ezek alacsony önbecsüléshez vezetnek, ami tönkreteszi az iskolás éveket.

Az iskolaérettség összetett dolog, nem csupán a gyermek értelmi, gondolkodásbeli fejlettségére utal, hanem magába foglalja a testi fejlettséget, az érzékszervek fejlettségét, a megfelelő mozgáskoordinációt, a beszédkészséget, a tartós figyelem képességét, a kudarctűrést, a monotóniatűrést és a szociális fejlettséget is.

Közösségünk a törvény kihirdetése óta felemelte szavát, és azóta is támogatást nyújtunk minden érintett szülőnek:

Csatlakozz csoportunkhoz, ahol személyes kérdéseidre is választ kaphatsz és meghallgathatod a többiek tapasztalatait:

Csatlakozom a Kötelező beiskolázás szülői csoporthoz

Három gyermek édesanyjaként és egyben egykori kérelmezőként a csoport nélkül elveszettnek éreztem volna magam. Mindenki segített, bármilyen kérdésem volt, segítő szándékkal fordultak felém. Szeretettel és nagy lelkesedéssel várunk minden új tagot.

Telekiné Fodor Réka
Önkéntes
Szülői Hang Közösség

 

Ne maradj le híreinkről, akcióinkról! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.
Ha támogatod közösségünket akár kis összegyű adománnyal, akkor sokkal többekhez el tudjuk juttatni üzeneteinket és sokkal többeknek tudunk segíteni.

Támogatom a Szülő Hangot

Csoport
Közösségi
csoport
Facebook oldal
Facebook
oldal
Honlap
Honlap
Instagram
Instagram
Szókimondó
Szószóló
Szókimondó
Szülői
szókimondó
Facebook ikon A hírlevél megosztása a Facebookon
„Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája.” Szülői Hang Közösség
[Korábbi hírlevelek] [Feliratkozás] [Támogatom]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -