Honlap Hírlevél feliratkozás
 
 
Előrelépés: vizsgálatot indított az ombudsman a gyógypedagógiai intézményekben uralkodó méltatlan állapotok feltárására

Kedves Olvasó!

Előrelépés történt ebben az ügyben: részben az érintett szülőktől érkező panaszok nyomán az ombudsman eljárást indított a gyógypedagógiai intézményekben uralkodó méltatlan állapotok feltárására. Természetesen maga a vizsgálat hosszabb ideig tarthat, mégis fontos lépés ez, hiszen a nyilvánosság erejével együtt a vizsgálat nyomást gyakorolhat a kormányzatra.

Ahogy azt a Pedagógusok Szakszervezetéhez érkezett visszajelzések alapján a Népszava megírta: akadnak olyan EGYMI-k, ahol gondok vannak a fűtéssel, a szigeteléssel, a vízvezetékekkel, az akadálymentesítéssel. Van olyan intézmény, ahol állandóak a dugulások, ezért a vécék gyakran használhatatlanok, a falak egy részéről szinte teljesen lemállott a vakolat, máshol az ablakokat kellett beszögelni, hogy a helyükön maradjanak. A felszereltséggel is gondok vannak, egy Baranya megyei EGYMI-ben például összetolt tornatermi zsámolyokon pelenkázzák azokat a súlyosan sérült gyerekeket, akik állapotuk miatt erre is rászorulnak. A munkaerőhiány miatt pedig több helyen előfordul, hogy nem megfelelő végzettségű szakember foglalkozik a gyerekekkel, akik számára sokszor nem tudják biztosítani a szükséges fejlesztéseket, óraszámokat. A dolgozók túlterheltek, kimerültek.

Sajnos elfordult az is, hogy az intézmény vezetői a valódi megoldások helyett inkább a problémákat jelző pedagógusokat próbálták meg lebeszélni arról, hogy jelentsék a bajokat. Ezért is fontos, hogy szülőként is álljunk ki a legkiszolgáltatottabb gyerekek érdekében is. Továbbra is kérjük, hogy aki tapasztalja a szakember- és pénzhiány következményeit a gyógypedagógiai intézményekben (EGYMI), tájékoztassa a Pedagógusok Szakszervezetét a problemajelzes@pedagogusok.hu címen, hogy képviselhessék a gyerekek érdekeit az ombudsman vizsgálata során.

Megírom tapasztalataimat az EGYMI intézményekről

Fogjunk össze, és álljunk ki gyermekeinkért és egymásért!

Tódor Marina
Önkéntes
Szülői Hang Közösség

 

Ne maradj le híreinkről, akcióinkról! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.
A Szülői Hang segítő közösséget épít és kiáll gyermekeink érdekei mellett. Sokkal többekhez el tudjuk juttatni üzeneteinket, ha akár kis összegű adománnyal támogatod munkánkat.

Támogatom a Szülő Hangot

Csoport
Közösségi
csoport
Facebook oldal
Facebook
oldal
Honlap
Honlap
Instagram
Instagram
Szókimondó
Szószóló
Szókimondó
Szülői
szókimondó
Facebook ikon A hírlevél megosztása a Facebookon
„Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája.” Szülői Hang Közösség
[Korábbi hírlevelek] [Feliratkozás] [Támogatom]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -