Honlap Hírlevél feliratkozás
 
 
Magyar nyelvű Khan Academy: ingyenes, minőségi és egyénre szabott oktatási platform

Kedves Olvasó!

Jó hír szülőknek, pedagógusoknak és diákoknak egyaránt: már magyar nyelven is elérhető a Khan Academy ingyenes oktatási platform mobil alkalmazása.

Khan Academy Androidra   Khan Academy iPhone-ra

A Khan Academy magyar kínálatát folyamatosan bővíti az Akadémia Határok Nélkül Alapítvány csapata, az ő eredményeik a Szülői Hang Közösség tagjainak is értékesek és ezért szeretnénk hírt adni róla. Jelenleg kb. 1300 videó, valamint 10000 feladat és szöveges tananyag érhető el matematika, informatika, fizika, biológia, kémia, csillagászat, zene, történelem, animáció és a hatékony tanulási szemléletmód témájában. A tananyagok az általános iskola alsó tagozatától egészen egyetemi szintig ölelnek fel témákat.

Maga a nemzetközi Khan Academy eszköz a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes oktatási online rendszere, amely jelenleg ötven nyelven elérhető, és 150 milliót meghaladó regisztrált felhasználója van közel 200 országból.

A tananyagok kiváló minőségűek, használható tudást adnak. A rendszer egyénre szabott: a felhasználó tudásszintjétől függően generálja az új tananyagokat és a hozzájuk kapcsolódó gyakorló feladatokat, melyeket ki is javít. A tanulási kedvet játékos elemek is fokozzák: egyre fejlődő avatárok, elérhető szintek, pontok, tudáspróbák ösztönzik a diákokat a folytatásra.


Khan Academy

Feliratkozás nélkül is elérhető az összes tananyag, a rendszer használata könnyen megtanulható. A regisztráció azonban azért ajánlatos, mert így válik használhatóvá az ingyenes platformok között egyedülálló tanulói és szülői eszköztár. A diákok láthatják, hol tartanak, a szülők nyomon követhetik gyermekük haladását, és akár elvégzendő feladatokat is kijelölhetnek. A gyakorló feladatokat a rendszer azonnal kijavítja. Most, amikor a szülők, pedagógusok és a diákok is szenvednek a túlterheltségtől és a pedagógushiány következményeitől, a Khan Academy mintegy „ingyen magántanárként” képes bárkinek esélyt adni a sikerre.

A Khan Academy anyagai bárki számára elérhetőek, a videós anyagok és az ellenőrző feladatok felhasználóbarátok és motiválóak, az eltévesztett válaszokat újrapróbálhatjuk. Mindenkinek ajánlom pedagógusként és szülőként egyaránt.

Khan Academy Androidra   Khan Academy iPhone-ra

Kinczelné Szűcs Tímea
Önkéntes
Szülői Hang Közösség

 

Ne maradj le híreinkről, akcióinkról! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.
A Szülői Hang segítő közösséget épít és kiáll gyermekeink érdekei mellett. Közösségünk működését támogatóink adománya teszi lehetővé. Sok kicsi sokra megy, legyél Te is a támogatónk!

Támogatom a Szülő Hangot

Csoport
Közösségi
csoport
Facebook oldal
Facebook
oldal
Honlap
Honlap
Instagram
Instagram
Szókimondó
Szószóló
Szókimondó
Szülői
szókimondó
Facebook ikon A hírlevél megosztása a Facebookon
„Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája.” Szülői Hang Közösség
[Korábbi hírlevelek] [Feliratkozás] [Támogatom]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -