Honlap Hírlevél feliratkozás
 
 
Méltatlan állapotok a gyógypedagógiai intézményekben: gyűjtjük a tapasztalatokat

Kedves Olvasó!

Most a legkiszolgáltatottabb gyerekek érdekében kérjük a figyelmet: a szakember- és pénzhiány következtében a gyógypedagógiai intézményekben (EGYMI) még a többi intézményhez képest is rosszabbak, sok esetben méltatlanok a körülmények. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) most ezeket a tapasztalatokat gyűjti a problemajelzes@pedagogusok.hu címen, hogy képviselhessék a gyerekek érdekeit.

Megírom tapasztalataimat az EGYMI intézményekről

Például a PSZ gyógypedagógiai tagozatának elnöke a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy jelenleg egy Baranya megyei EGYMI-ben náluk kilenc gyógypedagógus álláshely betöltetlen, így heti 180 órát kell pluszban dolgozniuk kollegáival. Logopédust és pszichológust hálóval is alig lehet fogni, egyéni foglalkozások szinte már nincsenek. A felszereltségről sokat elmond, hogy van, amikor két összetolt tornatermi zsámolyon kell pelenkázni a gyereket. Egy másik intézményben arról számoltak be, hogy az ablakokat be kellett szögelni, nehogy a kerettel együtt essenek ki.

A PSZ az EGYMI-k átfogó szakmai vizsgálatát kezdeményezi az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál, ehhez a vizsgálathoz sokat segítenek a szülői beszámolók. A szülőknek most nem kell maguknak bejelentést tenni, csak a Pedagógusok Szakszervezetének megadott e-mail címére (problemajelzes@pedagogusok.hu) akár név nélkül elküldeni a tapasztalatokat a gyógypedagógiai intézményekről.

Akkor számíthatunk jobbra, ha nem maradunk csendben, kiállunk gyermekeinkért és kiállunk egymásért.

.
Megírom tapasztalataimat az EGYMI intézményekről

Tódor Marina
Önkéntes
Szülői Hang Közösség

 

Ne maradj le híreinkről, akcióinkról! Hírlevél feliratkozás:Az email címeket bizalmasan kezeljük, értesítéseinkről bármikor leiratkozhat. Részletes adatvédelmi tájékoztató itt.
A Szülői Hang segítő közösséget épít és kiáll gyermekeink érdekei mellett. Sokkal többekhez el tudjuk juttatni üzeneteinket, ha akár kis összegű adománnyal támogatod munkánkat.

Támogatom a Szülő Hangot

Csoport
Közösségi
csoport
Facebook oldal
Facebook
oldal
Honlap
Honlap
Instagram
Instagram
Szókimondó
Szószóló
Szókimondó
Szülői
szókimondó
Facebook ikon A hírlevél megosztása a Facebookon
„Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája.” Szülői Hang Közösség
[Korábbi hírlevelek] [Feliratkozás] [Támogatom]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -