Fórum kezdőlap Szülői fórum Mennyit ér a gyermek önálló kezdeményezése?

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  batternay anita 1 év, 5 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #241

  ethgms
  Felhasználó

  Negyedikes kisfiamnál szerettük volna, ha kicsit jobban menne a környezetismeret és kicsit ő is lelkesebb lenne. Az őszi szünetben voltunk egy családi kiránduláson, a tanulságos fényképekből kisfiam összeállított egy 5 perces kiselőadást, gondoltuk ezt mint önálló munka bemutathatja az egyik órán. Hiszen korábban mások is hoztak képeket pl. nyári kirándulásokról.

  Fiam be is vitte a képeket egy pendrive-on amit odaadott a tanárnak, aki állítólag még örült is a kezdeményezésnek, csak éppen nem volt idő az órán, hiszen sietni kell az anyaggal. Nem baj, talán később. Aztán később sem volt idő – nem baj, talán még később. Többször rákérdeztünk, sohasem volt idő. Eltelt két hét.

  A kisfiamnak mondtuk: ha ennyi idő alatt nem került rá sor, kérje vissza a pendrive-ot. Azt gondoltuk, ez majd ráveszi a tanárt arra, hogy adjon az órából 5 percet. Nem ez történt: visszakapta a pendrive-ot úgy, hogy nem kapott 5 percet a kiselőadás megtartására.\n\nNos, milyen kompetenciákat fejlesztett ebben az esetben az iskola? Milyen kár, hogy ennyire leértékeli a az iskola az önálló kezdeményezést, a saját élményeket…

 • #1120

  batternay anita
  Felhasználó

  teljesen azonosan látom,igazad van, nekünk sok ilyen tapasztalatunk van , 2 gimnazista gyerekkel.

  csak az az eredmény záloga, amit otthon kap, lelkiekben, szellemiekben. tartsatok ki, mert 12 éves kor felett már nem nagyon tudsz rá hatni, addig kell elvégezni a szülői munkát !

  az iskola csak rombol: motivációt, érdeklődést, nyitottságot, önállló gondolkodást. de persze ezek nem szimpatikusak   a mai politikai rezsimnek, buta és sötét szavazó tábor kell, az a acél. jó irányba is haladnak…..sajnos ezt elborzadva látjuk.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.