Fórum kezdőlap Szülői fórum Drogozzák a gyereket a Vadaskertben?

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  monic 3 hete, 2 napja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #850

  Mancika
  Felhasználó

  Kedves Fórumozók!

  Másodikos kislányomra az iskolapszichológus azt mondta, ADHD-s, és elküldött minket a Vadaskert Alapítványhoz. Barátnőm kisfia évekkel ezelőtt volt ott és horrorisztikus dolgokról számolt be. A gyereket (szintén ADHD-snak diagnosztizálta egy pszichológus) gyógyszerrel tömték, állítólag Ritanillal. A kisfiú még mindig “kezelhetetlen”, viszont azóta gyógyszeren él, csak éppen váltogatják azokat.

  Nálunk minimális a gyógyszerfogyasztás, az oltásokon kívül szinte semmilyen orvosságot nem kapott még a kislányom (gyógynövényteákat max.). Én 1.) nem tartom ADHD-snak 2.) nem akarom, hogy drogra szoktassák a gyereket, pusztán azért, mert nem üli végig az órákat rendesen.

  Nem tudom, mitévők legyünk. Ha elviszem, félek, hogy bekerülünk egy spirálba, amiből nincs kiút (ld. barátnőm története), ha nem viszem, kitessékelnek minket az iskolából.

  Milyen tapasztalatok vannak? Tényleg ez megy a Vadaskertben? És ha igen, ez szerintetek normális?

 • #2431

  monic
  Felhasználó

  Most találtam csak erre a fórumra, ezért lehet, hogy már neked nem segít, csak a később ide tévedőknek. Mi voltunk a Vadaskertben 4 évvel ezelőtt egy hosszú (egy-két hetes) vizsgálaton. Ott is aludhatott volna a gyerekem, de én a bejárást választottam. A gyerekemről kiderült, hogy hiperkatív. Ezzel a diagnózissal én egyetértek, tényleg az. Nekem is javasolták a gyógyszert, amit én elutasítottam. Azt mondta a pszichiáter hölgy, hogy vannak olyan iskolák, amelyek nem fogadják a hiperaktív gyereket, ha nem gyógyszerezik be. Én azt gondolom, hogy ez esetben elhoznám abból az iskolából. A mi tanítónk csak a diagnózisért küldött minket szerencsére. Még ahhoz sem ragaszkodik az iskola, hogy pecsétes SNIs gyerek legyen, szóval normális gyerekként jár iskolába, gyógyszer nélkül. Ha elviszed a vizsgálatra az nem árthat, ott a vizsgálaton nem fogják gyógyszerezni, és később is csak akkor, ha te kiváltod, és beadod neki a gyógyszert. Bármit mondjanak, minden esetben TE DÖNTESZ A GYÓGYSZERRŐL. Én megmondom őszintén, ha csak olyan iskola létezne, amelyik gyógyszerrel fogadja a gyerekemet, akkor én bizony a gyerekem érdekében hazudnék nekik, ha kell, de nem adnék gyógyszert a gyerekemnek. Annál is inkább, mert ezek a gyógyszerek nem oldják meg a hiperaktivitás problémáját, csupán leszedálják a gyereket.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.