Honlap Hírlevél feliratkozás
 
 

Kedves Olvasó!

Hét éves a Szülői Hang Közösség. Ebből az alkalomból van egy apró virtuális szülinapi ajándékunk a levél végén, de előtte még pár szó.

Úgy indultunk el néhányan együtt szülőként hét éve, hogy láttuk: a közoktatásban országos, rendszerszintű bajok vannak, és ezek ellen csak közösen tudunk tenni. Azóta is igyekszünk bár kis lépésekben, de az általunk jónak tartott irányban előrelépni. Az elmúlt hét évben gyakorlatilag nem volt nap, hogy ne szólt volna a Szülői Hang, rengeteg online akció és médiamegjelenés van már mögöttünk, amelyekkel igyekszünk kihangosítani a szülői véleményeket. A csapatunkban valamennyien munka és család mellett önkéntesen dolgozunk. Bár tudjuk, hogy nagyon nehéz kézzelfogható eredményt felmutatni, mégis hiszünk abban, hogy jó ügyért küzdünk, amikor gyermekeink jövőjéért állunk ki, és a befektetett munka meghozza gyümölcsét.

Privát csoportunkat tavaly májusban indítottuk, miután a választások után látszott, hogy túl sok jóra nem számíthatunk; ezért is annyira fontos, hogy a korábbiaknál is szorosabban tartsunk összes szülőként, pedagógusként. A legtöbb felmerülő problémára nincs gyors és egyszerű megoldás, de mégis sokat adhatunk egymásnak tudásunkkal, tapasztalatainkkal. Fontos a tudat, hogy nem vagyunk egyedül, hasonló nehézséggek küzdenek mások is, és együtt könnyebb!

A segítségnyújtás mellett legalább olyan fontos az is, hogy álljunk ki közösen érdekeinkért. Nem tudjuk egyik napról a másikra megdönteni kormányzati elnyomást, de valamennyien tudunk tenni azért, hogy saját köreinkben kicsiben megvalósítsuk azt, amit nagyban látni szeretnénk. Lehetséges másokat is meggyőzni, növelhető a társadalmi tudatosság és sokak számára elmagyarázható, hogy van más út. Ne várd, hogy bárki más majd megoldja helyetted a problémáidat: a valódi változás mindig önmagunkból indul. Ha megtanulunk bízni egymásban és át tudjuk állítani a gondolkodásunkat az egyéni elkeseredettségről a közösségi cselekvésre, akkor mindent elérhetnénk.

Közösségünk szeptember óta immár mint bejegyzett civil szervezet működik alapítványi formában. Szükségessé vált ez a változtatás, mert a hatalmas feladathoz erőforrásokra van szükségünk. Működésünknek vannak költségei, enélkül üzeneteinket nem tudjuk célba juttatni; a kormányzati propagandával szemben csak szervezetten tudunk fellépni. Kérjük, hogyha van rá lehetőséged, akár rendszeres vagy alkalmankénti adománnyal támogasd közösségünket, mert csak így tudunk fennmaradni és bővülni. Sok kicsi sokra megy!

Támogatom a Szülői Hangot

Valamennyiünknek nehéz, de boldogabbak lehetünk, ha jobban észrevesszük egymás szenvedését is. Kívánjuk, hogy tovább erősödjön közösségünk!

Végezetül egy apró szülinapi ajándék: készítettünk egy új Facebook profilképkeretet jelmondatunkkal: „Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája”. A beállításhoz a twibbonize oldalán lehet megcsinálni a keretes képet az eredeti profilképből, ami aztán a Facebookon beállítható, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet gyermekeink ügyére. Itt tudod megnézni és elkészíteni sajátodat:

Szülői Hang profilkeret

Miklós György
Önkéntes, alapító
Szülői Hang Közösség

 

A Szülői Hang segítő közösséget épít és kiáll gyermekeink érdekei mellett.

Támogatom a Szülő Hangot

Csoport
Közösségi
csoport
Facebook oldal
Facebook
oldal
Honlap
Honlap
Instagram
Instagram
Szókimondó
Szószóló
Szókimondó
Szülői
szókimondó
„Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája.” Szülői Hang Közösség [Támogatom]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -