fbpx
2071 csatlakozó, 3198 vélemény, 1979 beszélgetés
Legyünk szókimondók!

Beszéljünk többet a közös jövőnket meghatározó kulcskérdésekről – ebben segít a Szülői szókimondó.

Nagyon kevés manapság a társadalmi kérdésekről szóló konstruktív vita, sokszor ehelyett csak egymás minősítésének, befeketítésének, érzelemvezérelt kommunikációnak lehetünk tanúi. Szomorú tény, hogy évek óta alig hallhatunk valódi színvonalas vitát a fontos közügyekről. Pedig a társadalmi párbeszéd hiányában ki vagyunk szolgáltatva olyan döntésekek, amik akár hibásak vagy ártalmasak is lehetnek.

A Szülői szókimondó ezt a hiányt enyhíti: lehetőséget teremtünk szülőknek, pedagógusoknak és minden felelős állampolgárnak arra, hogy a megvitassuk a közoktatást és gyermekeink jövőjét érintő kérdéseket.

Csak úgy remélhetünk boldogabb jövőt, ha mi magunk is képesek vagyunk közösen gondolkodni és megoldásokat keresni a társadalmi kihívásokra. Ne dugjuk a homokba a fejünket! Bár egyénileg nem tudunk azonnali országos szintű változást elérni, mégis sok múlik rajtunk: ha hallatjuk a hangunkat és kultúrált módon beszélgetni tudunk azokkal is, akik másképpen gondolkodnak, akkor ezzel fontos pozitív változások elindítói lehetünk.

Így működik a Szülői szókimondó:

  1. Válaszoljunk valamelyik témában a megadott kérdésre szövegesen is.
  2. A válaszadás során egyúttal megismerhetjük egy másik nézőponttal rendelkező társunk szöveges véleményét is, amire szintén válaszolhatunk.
  3. Ha szeretnénk, akkor utána privát beszélgetés keretében folytathatjuk a vitát, és az is lehet, hogy később valaki nekünk válaszol.

A Szülői szókimondón lehetőségünk van színvonalas beszélgetéseket folytatni. Nem kell megadni valódi nevünket, a beszélgetésekhez elegendő egy becenév vagy fantázianév, így anonim módon nyilváníthatunk véleményt. Ha egymásra őszintén odafigyelve, minősítések nélkül tudunk beszélgetni, abból valamennyien tanulhatunk. A témák listája itt található.

Legyünk szókimondók!

Megosztás Facebookon:

Csatlakozzon a Szülői Hang Facebook csoportjához, ahol szintén beszélhetünk a felvetett témákról, szülőként, pedagógusként segítjük egymást a mindennapok nehézségeiben és közösen képviseljük érdekeinket.

Szülői Hang